ponedjeljak, 20. studenoga 2017.

Farmasi kolekcija pudera u kamenu

Pozdrav djevojke i dobro mi došle u novi post. Danas sam napokon našla vremena fotografirati i napisati vam par riječi o nečemu što je neizostavan korak u mojoj svakodnevnoj makeup rutini, a radi se o puderu u kamenu. Danas konkretno govorim o tri Farmasi pudera u kamenu koja su se našla kod mene. Prvo sam mislila pisati samo o jednom od njih, ali nekako više volim predstaviti cijelu kolekciju, posebno kada se o Farmasiju radi zato što znam da puno vas naručuje ovu kozmetiku i u katalogu nekada niti ja nisam sigurna koji proizvod točno treba mojoj koži, pa vam na ovaj način pobliže želim opisati moje dojmove o svakome od njih.
Naravno da ja svaki mjesec kupujem sve što mi se svidi i što već prije nisam kupila u Farmasi katalogu, pa tako imam i nekoliko pudera u kamenu a koji mi se najviše sviđa pročitajte u nastavku. Moram napomenuti da imam normalnu kožu sklonu mašćenju u nekim periodima, ali da tekući puder obavezno fiksiram puderom u kamenu kako bi trajao cijeli dan.

Krenut ću od onog koji je zadnji došao u moju kolekciju a radi se o Farmasi Happy face puderu.
Njega sam naručila prošli mjesec ili onaj prije, nisam točno sigurna i bila sam jako sretna što je tada bio snižen pa sam ga morala ugrabiti, a cijena mu ni sad nije drastično viša, pa ga u trenutnom katalogu možete kupiti za 25 kuna. Gramaža je više nego dobra, dobivate 14 grama, što je skoro duplo više nego kod nekih drugih brendova. Rok od otvaranja je 12 mjeseci.
Ja sam za sebe naravno odabrala onaj u najsvjetlijoj nijansi jer sam bijela, a u katalogu imaju ukupno 4. Puder ima jak miris kao i svi Farmasi puderi, koji meni osobno ne smeta, i na licu se ne zadržava dugo nakon nanošenja. Tekstura mu je onako mekša na dodir, ne previše i puder se minimalno trusi. Tu sve naravno ovisi o kistu kojim nanosite puder i ja za ovaj koristim mrvicu čvršći kist, jer znam da se proizvod neće istrusiti i da neće odletjeti hrpa toga u zrak. Lice mi se ne masti jako, ali sam primijetila da se mrvicu zasjajim nakon nekog vremena i zbog toga mi je ovaj puder malo manje drag od jednog kojeg ću nahvaliti u nastavku. Pohvala i ambalaži koja je plastična i čvrsta i nema šanse da se nešto dogodi u transportu.

Idući puder koji imam je Farmasi Silky Touch puder u kamenu koji imam već dosta dugo.

Njega sam isto kupila na akciji naravno, a trenutna cijena je 35 kuna. Moj je u nijansi 01 nude, a u katalogu imate čak osam. Prvo ću se osvrnuti na ambalažu koja se sastoji od dva dijela. Prvi dio je puder koji je na prvoj etaži, dok se ispod nalazi prostor za spužvicu s ogledalom, koju također dobivate i zbog tog je i sama ambalaža deblja i zauzima više mjesta. Meni je ovaj puder bio idealan za nošenje u torbi jer ima i ogledalo pa je praktično, ali ga nikada nisam koristila s tom spužvicom i izvan kuće jer za tim nisam imala potrebe, pa puder sada stoji u ladici sa svim ostalim.
Ovaj puder poprilično se trusi i nanosim ga isključivo mekanim kistićem. Miris mu je kao i kod pudera o kojemu sam pisala gore, a osjećaj pod prstima je zbilja silky. Mekan je i lice mi se nije zasjajilo s njim. Tekući puder ispod bio je fiksiran i nije se micao i ja sam poprilično zadovoljna. Ovaj puder još nije došao na red da se bacim samo na njega i potrošim ga do kraja, ali će to uskoro biti, kako se ne bi pokvario. Rok mu je također 12 mjeseci od otvaranja. Mislim da bi ovaj puder bio super svima koji imaju suhu kožu jer ju neće isušiti dodatno i nije težak.

I zadnji na redu je moj omiljeni Farmasi ZEN puder u kamenu.
Prije svega za ovaj puder moram reći da nije omiljeni od ova tri, nego općenito, volim ga više od svih pudera u kamenu koje sam do sada probala. Gramaža od 14 grama je fantastična i u katalogu mu je cijena 28 kuna. Moj je u nijansi 01 iako imam još jedan, ali nisam sigurna u kojoj nijansi. Ukupno u katalogu postoji 6 nijansi.
Dakle, puder se ne trusi, koristim ga grubljom četkicom kojom ga utisnem u tekući puder. Lice mi se nikada ne zasjaji kada ga koristim, puder ispod se ne miče i ja ga jednostavno obožavam koristiti. Već sam potrošila jedan cijeli i sada imam još dva. Ako ga kupite trajat će vam sto godina i bit ćete jako zadovoljne. Nisam još kupila neke skuplje pudere u kamenu koji su hvaljeni na veliko, ali do tada ću koristiti ovaj jer je super.

Swatch na fotografiji ispod nije baš najbolji, ali radi se o puderima u kamenu koje je teško uslikati.
Koji god kupili, nećete požaliti, moje preporuke svakako idu za ZEN puder u kamenu. Omjer cijene i kvalitete zbilja je impresivan i jako mi je drago da sam otkrila ovako pristupačne, a dobre proizvode.

I to bi bilo sve, nadam se da vam se ovaj post sviđa, i do idućeg čitanja šaljem vam puse.

2 komentara:

  1. Pozdrav! Htjela sam te pitati da li kameni Zen puder ima jaku pokrivnu moć? U katalogu ima samo jedna roskasta nijansa pa me zanima mijenja li boju tečnom puderu? Unaprijed hvala. :)

    OdgovoriIzbriši

The Balm,Meet Matt(e) Trimony